Blacklight event afgelast!

In verband met het coronavirus is het Blacklight event van 28 maart afgelast.

Op advies van o.a. de gemeente en het RIVM heeft het bestuur zijn verantwoordelijkheid genomen en dit besluit genomen. We hopen op uw begrip en gaan bekijken of het toernooi later in het jaar opnieuw georganiseerd worden.

Blacklight Badminton Event,  Zaterdag 28 maart 2020

Voor het tweede jaar wordt in Den Bosch een spectaculair Blacklght Badminton Event georganiseerd door Badmintonvereniging Maasshuttles.
Het event is voor iedereen toegankelijk, jong en oud, met- en zonder ervaring. 

In het donker?

Ja, de hele zaal was donker en alleen met speciale blacklight lampen verlicht. Reflecterende materialen kun je zien, de rest is donker. De badmintonvelden hebben reflecterende lijnen en de shuttles zijn reflecterend. Met reflecterende tape op je racket, opvallende synthetische kledingen extra schminken, is alles toch goed te zien. De fluoriderende kleuren zien er prachtig uit. In de zaal is ook een mooi horecapunt ingericht.

Is het een wedstrijd?

Het is géén wedstrijd. Natuurlijk doet iedereen goed zijn best, maar het gaat erom zoveel mogelijk plezier hebben. Ook voor de geoefende badmintonners is het nieuw en wennen aan de omstandigheden. 

Wat kost het?

Door medewerking van Gemeente Den Bosch en enkele sponsors is het inschrijfgeld heel laag, maar 3,00 per persoon.
EN dat voor een unieke badmintonervaring in een prachtige en gezellige omgeving.

Waar?

Maaspoort Sports en Events
Marathonloop 1, ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag 28 maart 2020,
tussen 13:00 en 17:00 uur (afhankelijk van gekozen uur)

_______________________________________________________

Doe mee!:      —Inschrijfformulier—

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk totdat meer duidelijkheid is over het coronavirus.

_______________________________________________________

Extra informatie:     ——PERSBERICHT—–

Op de Parade in Den Bosch staat een “peperbus”. Op 8 april 2019 was daar de perspresentatie: 

_______________________________________________________

Verslag Brabants Dagblad 20-4-2019

Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

DEN BOSCH – Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

Bron: Brabants Dagblad, Chris Korsten 20-04-19, 23:14 

“Alsof je ineens in een nieuwe wereld bent belandt.” Dat was in a nutshell de ervaring van ‘recreant’ Lilianne Heemels, een van de circa 145 leden van de Bossche club. Inderdaad, de volledig verduisterde zaal had in het (long wave) ultraviolette licht een totaal andere uitstraling dan gebruikelijk. Twaalf blacklights zorgden ervoor dat slechts de fluorescerende elementen, waaronder de afgetapete lijnen van de speelvelden en de bovenzijden van de netten, zichtbaar waren. 

Ook de randen van de rackets die met speciale tape waren beplakt, de meeste kledingstukken én niet te vergeten de shuttles lichtten op in de duisternis. Het gros van de deelnemers had bovendien het gezicht van fluorescerende krijtstrepen voorzien. “Onder dat soort omstandigheden is het logisch dat je belevingswereld verandert. Zo vallen de dropshots voor je waarnemend vermogen net iets anders dan normaal”, ventileerde Heemels. Medeorganisator Wesly Berlee, speler van het zesde competitieteam, had vooral moeite met het inschatten van de diepte: “Dit grapje vergt een afwijkende manier van kijken. dat ging met vallen en opstaan. Met name in het begin gaf het feit dat ik geen controle had op de situatie mij een onmachtig gevoel.”

“Gekeken naar het animo is de kans groot dat we dit vaker gaan doen”, sprak voorzitter Frank Ligthart verheugd. “Verdeeld over elf banen hebben ongeveer 125 liefhebbers op speelse wijze de krachten met elkaar gemeten. De vijf speeldisciplines kwamen daarbij allen aan bod. Een leuke ‘bijvangst’ is dat deze middag enkele nieuwe leden heeft opgeleverd.”