Van het bestuur2018-03-31T19:39:58+02:00

Van de voorzitter December 2022

februari 18th, 2023|

Beste sportvrienden …

We zitten al weer in de feestmaand december en het lijkt wel of we corona al ver achter ons hebben gelaten. De speelavonden zitten goed vol. Ook op de woensdagavond worden de vier banen nu vaak bezet door de komst van spelers van de dinsdagavond. Mooi dat je bij de Maasshuttles twee avonden kunt spelen voor hetzelfde contributiebedrag. Er is nog genoeg ruimte dus kom gerust langs op de woensdagavond.

Komend jaar staat op 21 januari het “midwintersneeuwballentoernooi” weer op het programma. Terug van weggeweest door de coronamaatregelen. Senioren: schrijf je in en neem een introducé mee zodat we een leuke avond hebben met elkaar. Ook de jeugdleden die op maandag met de senioren meetrainen kunnen meedoen. De eigen bijdrage van € 12,00 is inclusief een drankje en een snack. Oud-leden mogen ook meedoen dus zegt het voort, zegt het voort.

Komend jaar staat er een clubdag op het programma. Een programma voor alle leden. Save the date; 1 april 2023. Let op, dit is géén grap. Wat we gaan doen is nog een verassing maar jullie krijgen hier zeker meer over te horen de komende tijd.

Nieuw in ons bestuur mag ik Stephan Gruijters en Nathalie van Laar welkom heten. Twee enthousiaste leden van de dinsdagavond. Met hun komst is het bestuur weer helemaal op sterkte. Met dank voor hun inzet van de afgelopen jaren hebben we in het bestuur afscheid genomen van Ank van Vught, Lennart Lalieu en Stephan Verstrepen.

Mag ik jullie allemaal prettige feestdagen verder toewensen en zeker tot volgend jaar op de speelvloer en/of de clubdag op 1 april.

Met vriendelijk sportgroeten,
Frank Ligthart, voorzitter
voorzitter@maasshuttles.nl

Van de voorzitter juli 2022

juli 5th, 2022|

Van onze voorzitter: Beste sportvrienden …

 

Het seizoen zit er al weer bijna op bij het uitkomen van deze editie van ‘t Digikliertje. Het was wederom een raar jaar met de coronaperikelen, echter we zijn er weer doorheen gekomen. Laten we corona maar achter ons laten en kijken naar de toekomst; naar het nieuwe seizoen 2022-2023.

Om de competitiespelers vanuit de jeugd een betere aansluiting te laten krijgen met de competitiespelers van de senioren, gaan we in het nieuwe seizoen de extra training van de dinsdag verleggen naar de maandag. Hennie, onze trainer van de senioren, gaat op deze avond de jeugd onder zijn hoede nemen. Blij zijn we ook weer met de komst van Johnn van de Ven, die de jeugd weer is gaan trainen op de zaterdagochtend nadat Renske is gestopt. Ruim twaalf jaar geleden toen Johnn trainer van de jeugd was, heeft Renske het van hem overgenomen en nu is het weer andersom.

Een punt van zorg blijft al enkele jaren het ledenaantal. Dit blijft rond de 140 hangen. Het zou wenselijk zijn dat dit naar minimaal 160 gaat, zodat we financieel niet in de problemen gaan komen. Niet dat we nu financiële problemen hebben, maar het ledenaantal mag eigenlijk niet verder gaan zakken. In het nieuwe seizoen gaan we wederom de site www.speelbadminton.nu nieuw leven inblazen. We gaan weer een cursus aanbieden van tien weken met begeleiding. Ook heb ik jullie hulp nodig. Mocht iemand nog ander ideeën hebben om het ledenaantal te verhogen, laat het mij weten via voorzitter@maasshuttles.nl Ik sta open voor elk idee dat uitvoerbaar is. Samen staan we sterk.

Wat helemaal in de vergetelheid is geraakt o.a. door de coronaperikelen: het 40-jarig bestaan van onze club. De Maasshuttles is op 7 mei 1981 opgericht. Er komen al geluiden van leden die het komend seizoen iets willen organiseren. Financieel hebben we in het seizoen 2021-2022 extra geld weg kunnen zetten voor extra activiteiten. Mijn idee is om dit met enkele leden voor het komend seizoen op te gaan pakken en alsnog een feestje te gaan vieren voor en door ons allemaal. Mocht je het leuk vinden om hierover mee te gaan denken, laat het mij weten, zodat we een feestcommissie kunnen gaan samenstellen. Ik hoor graag van jullie.

Waar we ook druk mee bezig zijn is het uitzoeken van nieuwe clubkleding. De bestaande kleding wordt helaas niet meer gemaakt en is uit de collectie. We richten onze keuze op twee merken, namelijk het huidige merk Hummel en de kleding van het merk Erima. Het ligt in de bedoeling dat met de start van het nieuwe seizoen de keuze is gemaakt, zodat de kleding besteld kan worden. Er volgt dan zeker een moment om de kleding te passen

Van de voorzitter december 2021

december 21st, 2021|

Beste sportvrienden….

Graag wil ik beginnen om jullie allemaal te bedanken voor jullie lidmaatschap het afgelopen jaar. Het ledenaantal is stabiel gebleven ondanks de coronatijd. Niets is meer als vanzelfsprekend. Ook het  komend jaar niet. Het is en blijft een rare tijd. Nu ik dit schrijf mogen we al enkele weken niet meer na 17 uur binnen sporten en we wachten op de komende persconferentie van 14 december wat we wel en niet meer mogen. Ik vrees helaas voor het laatste, dat de maatregelen aangescherpt  gaan worden voor een langere tijd. Mijn gevoel zegt tot na de carnaval. Niet dat ik pessimistisch ben, maar ik voel dat aan als realiteit.

In de afgelopen ALV van oktober hebben we weer een bestuurswisseling gehad. Renske en Patrick jullie beiden bedankt voor jullie inzet als bestuurslid in de afgelopen jaren als secretaris en begeleider van de jeugd. Renske zien we nog wekelijks terug als trainer van de jeugd op zaterdag en Patrick zullen we nog zeker teugzien op het veld.

Gelukkig hebben we een goede invulling gekregen met Lilianne Heemels als secretaris. Een functie die ze ruim acht jaar geleden ook al vervuld heeft. De jeugdcompetitie wordt begeleid via een duobaan: René van Nostrum samen met Myrthe van de Brugh. Ook Thijs van de Graaff heeft zich aangemeld als extra bestuurslid. Welkom allemaal We gaan er iets moois van maken de komende jaren. We blijven niet stilzitten.

De komende tijd krijgen alle vrijwilligers van de club de vraag of zij mee wille!n gaan werken aan twee ambities van de club:

  • Het versterken van de organisatie [met name trainers]
  • Een groei in ledenaantal

Dit jaar hebben we in samenwerking met de afdeling  ’S PORT van de gemeente ’s‑Hertogenbosch een clubkadercoach aangetrokken: Bart van de Water. Op basis van input van de vrijwilligers en eventueel gevraagde leden, aangevuld met eigen ervaringen van Bart en Robert Barclay van de afdeling ’S PORT zullen zij een advies uitbrengen aan het bestuur over hoe zij denken dat beide ambities gerealiseerd kunnen worden. In het verdere proces zullen zij ook De Maasshuttles  actief blijven ondersteunen.

Wat we de komende periode ook willen gaan doen, mits de maatregelen het toelaten, is een extra uur bowlen voor alle leden. We willen jullie allemaal een zetje in de rug geven na een zwaar coronajaar en voor wat er nog komen gaat. Jullie horen hier nog meer over wanneer we dit uur gaan inplannen.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Met vriendelijk sportgroeten,

Frank Ligthart

Van de Voorzitter oktober 2020

oktober 13th, 2020|

Beste Sportvrienden,

Het blijft een rare tijd. Als ik dit artikel schrijf mogen we nog steeds binnen sporten, mits we de gedragsregels in acht nemen. De komende weken kunnen deze gedragsregels ook weer veranderen of aangescherpt worden. We kennen ze allemaal inmiddels, deze gedragsregels. Alsnog verzoek ik iedereen om deze in acht te nemen. Zeker als je besmet bent met het Coronavirus, maar ook bij klachten: Blijf thuis en kom NIET sporten. Ben je besmet met het Coronavirus, meld het wel aan het bestuur zodat wij de leden kunnen informeren!

Afgelopen zomer heeft onze hoofdtrainer Hennie Bruurmijn twee keer op een zaterdag tijdens de Maaspoort Summer Vibes een workshop gegeven in het Zilverpark. Zowel voor de jeugd als volwassenen heeft Hennie met hulp van Lynn en Jamie deze verzorgd. Voor een impressie kun je kijken op https://www.maaspoortsummervibes.nl . Mocht er volgend jaar weer een Maaspoort Summer Vibes komen dan zullen we zeker weer van de partij zijn. Enkele aanwezigen hebben zich inmiddels aangesloten voor de cursus. Het was een mooie promotie van de Maasshuttles.

Bij het aangaan van mijn voorzitterschap, inmiddels alweer 2 jaar geleden, heb ik gezegd dat ik er voor wil gaan om extra leden aan te trekken en dat ik jullie hulp daarvoor nodig heb.     Ik kan het niet alleen. Jullie hulp heb ik gekregen, mijn dank daarvoor aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen!                                                                                                      De ledenwervingscampagne hebben we opgestart met hulp van oa ’S-Portsupport, reclamebureau Liftoff en fotostudio  SOOW Pictures. Zij hebben pro deo meegewerkt in de marketing, foto-shoots en het ontwerpen van de posters en flyers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er 4 weken lang op alle in- en uitvalswegen van Den Bosch en Rosmalen op totaal 30 Billboards onze leden Thijs, Lynn, Jamie en moeder Katja prijkten met de slogan www.speelbadminton.nu . Tevens hebben we 15.000 flyers verzonden in de wijken Maaspoort, Empel, Groote Wielen, De Donk, De Haren en De Reit. Ook is er groot uitgepakt in de Rosbode en de Bosch Omroep met foto’s en redactionele stukken. Dit alles heeft ertoe geleid dat er zich 17 cursisten hebben aangemeld!! Ik ben hier zeer tevreden over en durf wel zeggen: ”missie geslaagd”.                                                                                                                                                  In November starten we met minimaal 11 nieuwe cursisten bij de jeugd, die zich hebben aangemeld via Sjors Sportief en een aantal volwassen cursisten. Met al deze nieuwe cursisten loopt ons ledenaantal op tot boven de 170 leden. Voor alle bestaande leden op dinsdag- en woensdagavond zal het soms iets inschikken zijn op de banen tijdens deze cursussen van een uur. Geef hen een goed huiselijk gevoel van de Maasshuttles!

Al met al zijn we goed bezig met de weg opwaarts !

Tot op het speelveld,

Groeten, Frank Ligthart

— Download versie —

Van de Voorzitter februari 2020

februari 20th, 2020|

Van de voorzitter
Beste sportvrienden,

Een nieuw kalenderjaar en een nieuw sportjaar bieden weer nieuwe kansen.
We blijven niet stil zitten met z’n allen en zijn dan ook druk in de weer om de Maasshuttles beter op de kaart te zetten in welke vorm dan ook.
Op Google zijn we beter te vinden en gaan we bovenaan staan bij het zoeken naar een badmintonclub in ’s-Hertogenbosch. Ook hebben we op zaterdag 1 februari het Bosch Sportakkoord getekend. Sterk en Samen-Buiten en Beter-Gezond en Wel-Zichtbaar en Toegankelijk-Veel en Vaardig zijn de ambities van dit Bosch Sportakkoord. Gelet op de belangrijke functies die sport kan vervullen voor het individu en voor de samenleving gaan we de lat wat hoger leggen.

Op zaterdag 28 maart gaan we wederom het Blacklight Badminton Event organiseren. We proberen meer mensen vanuit buitenaf naar dit evenement toe te trekken. Zet dit maar vast in je agenda en neem vrienden, collega’s en familieleden mee om er een gezellige middag van te maken.

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je hebt”, een spreuk van Albert Einstein. Om onze vereniging te laten groeien gaan we “out of the box” denken. Niet iets alleen op facebook zetten, een oproep in de krant of een flyer uitdelen. Nee, dat kunnen we allemaal. Komende weken gaan wij als bestuur naar jullie toe op verschillende speelavonden om jullie mening te vragen. We willen graag sparren over de volgende zaken: hoe we aan meer leden kunnen komen, wat vinden jullie leuk bij de Maasshuttles en wat zouden jullie veranderd willen hebben, hoe kunnen we onze vereniging anders maken t.o.v. de andere verenigingen. Mijn vraag is aan jullie ALLEMAAL: kom met ideeën! Denk out of the box, elk idee is wenselijk en het kan niet gek genoeg zijn. Wij zijn er voor jullie en jullie voor ons om mee te denken. Samen staan we sterk. In deze editie staan wel 20 verboden als een stok achter de deur om buiten je kaders te denken, als je die uit, dan krijg je een RODE kaart. Moet je dan weg? Nee, natuurlijk niet!

Achter de schermen hebben we ook gewerkt om onze vereniging veiliger te maken. De gedragsregels zijn voor trainers, coaches, begeleiders en bestuur aangescherpt en ondertekend en duidelijk op onze site gezet. Voor al deze mensen worden Verklaringen Omtrent Gedrag aangevraagd. We gaan ook met twee vertrouwenspersonen werken. Lilianne Hemels en Rob Ruijtenberg hebben zich beiden bereid verklaard om deze taak op zich te nemen. Via
vertrouwenscontactpersoon@maasshuttles.nl kun je hen beiden anoniem benaderen.
Schroom niet om hen te benaderen als je je niet veilig voelt of ergens mee zit. Elke Held Belt!

En, “last but not least”, verwelkom ik Hennie Bruurmijn als nieuwe trainer voor onze competitiespelers. Na het vertrek van Daan, onze vorige trainer, is het Stephan van de technische commissie snel gelukt om in contact te komen met Hennie. Super gedaan.

O ja, ook wil ik alle nieuwe vaders en moeders en opa’s van de Maasshuttles van harte feliciteren met Philine, Lotte, Lev en Jurre. Inmiddels te veel om op te noemen. Geniet vooral het eerste jaar van jullie kleine spruiten. Het eerste jaar vliegt voorbij en er veranderd veel in deze kleine mensenwereldjes.

Tot op het speelveld! Met sportieve sportgroeten, Frank Ligthart

–Download Versie–